Werkzaamheden
Coördineren multidisciplinaire (pre)refinement sessies 
Stakeholder management
Data- en inzicht verzamelen
Wireframing
Visual design
Bewaking ontwikkeling, realisatie en implementatie door bouwteams
Resultaat
Eenvoudiger declaratieproces
Groter percentage 'zelfredzame' verzekerden
Verlichting druk op service medewerkers
Groter percentage declaraties direct goedgekeurd
Beschrijving
Wanneer iemand zorg gebruikt bij een ongecontracteerde zorgaanbieder, kan het nodig zijn dat de zorggebruiker daar zelf kosten voor moet declareren. De zorgverzekeraar kijkt vervolgens of de declaratie gegrond is een keert (een deel) van de declaratie uit aan de zorggebruiker. Een proces dat veel vragen opriep bij gebruikers.
Bij het overgaan van Menzis naar haar nieuwe web-omgeving kwam ook het declaratieproces aan de beurt om vernieuwd te worden. Een uitgelezen kans om naast de bij ons bekende feedback, de service afdeling te vragen welke vragen zij nu vaak van klanten krijgen.
Rekening houdende met die feedback en het feit dat de functie aan moet sluiten op bestaande PDF verwerking- en backoffice software heb ik een eenvoudig en duidelijk te doorlopen declaratie flow ontworpen op basis van bestaande design system elementen. Aangevuld met nieuw ontworpen onderdelen. De werking van de functionaliteit heb ik getoetst bij gebruikers. De uitwerking van de designs heb ik gecoordineerd met team Design System die verantwoordelijk is voor alle front-end development. De realisatie heb ik afgestemd met het DevOps team.
Back to Top