Huisstijl & logo ontwerp

Een huisstijl is de visuele vertaling van een belangrijk deel van de identiteit van je bedrijf. In je huisstijl laat je zo goed mogelijk zien wat je kernwaarden zijn en waar jouw organisatie voor staat. Je huisstijl is het eerste wat mensen zien van je bedrijf en bepaalt dus hun eerste indruk. Niets is belangrijker dan de eerste indruk!

Wat is een huisstijl precies?

Een huisstijl bestaat uit een logo, kleur- en vormcombinaties en lettertypen. Met die unieke set van grafische elementen wordt een herkenbare set beeldmerk-elementen specifiek voor jouw organisatie gemaakt. Zo presenteer je je duidelijk én onderscheidend aan de buitenwereld en zal men je sneller herkennen.

Waarom is een huisstijl belangrijk?

Met een sterke huisstijl neem je vol overtuiging een duidelijk standpunt in. Een huisstijl is een krachtig statement van waar jouw organisatie voor staat. Als iemand niet precies weet wat je doet, zal hij proberen op basis van je huisstijl te besluiten of je een geschikte partij bent. Hoe beter je je identiteit over weet te brengen, hoe groter je slagingskans.

De meerwaarde van een professionele huisstijl en logo is groot. Je laat direct aan je potentiële klanten zien wat jou anders, uniek of beter maakt dan je concurrent. Je geeft een potentiële klant de kans om zich met jouw normen, waarden en visie te kunnen identificeren.

In het straatbeeld zorgt een sterke, opvallende huisstijl dat je sneller wordt gezien en men zich je makkelijker herinnert. Daarom is het belangrijk zorg en aandacht te besteden aan de ontwikkeling van je huisstijl.

Een huisstijl is meer dan alleen mooi 

Een goede huisstijl is dan alleen een mooi logo. Een goede huisstijl krijgt betekenis door de kernwaarden en visie waarop de huisstijl is gebaseerd. We beginnen daarom door eerst samen te onderzoeken welke waarden voor jou van belang zijn.

Als ondernemer weet je als geen ander wie jouw (potentiële) klant is en hoe die zich gedraagt. Daar zoeken we de juiste aansluiting bij. Samen onderzoeken we welke kernwaarden belangrijk zijn, niet alleen vanuit jouw perspectief, maar juist vanuit die van je potentiële klant.

Benieuwd wat Gustaa voor je kan betekenen?

Gustaa is Grafisch ontwerpbureau in Groningen. Voor opdrachtgevers in Groningen en ver daarbuiten ontwerpen visueel aantrekkelijke websites, logo’s, huisstijlen, magazines & brochures, e-mailnieuwsbrieven en ander drukwerk. Ben je benieuwd wat Gustaa voor je kan betekenen? Neem dan nu vrijblijvend contact op!