TIJD VOOR EEN NIEUWE SITE?

Voor veel organisaties is een website de basis voor online communicatie. In veel gevallen is de website zelfs het belangrijkste kanaal of ondersteunt het onmisbare processen. Logisch dat Gustaa veel zorg besteed aan webdesign en de ontwikkeling van succesvolle websites.

een succesvolle website draait om duidelijke communicatie. beleving, de juiste toon en het halen van doelstellingen staan centraal.

Bij het realiseren van je website combineren we een gedegen plan, zoekwoordstrategie, conventies, bewezen technieken en webdesign om goed werkende websites te realiseren.

Fullservice online partner

Tijdens de realisatie van je website werken we intensief samen. Niet alleen met jou als klant, maar ook met de professionals om ons heen, in ons netwerk. Programmeurs, tekstschrijvers én SEO mensen.

Flexibel en modulair

We zorgen dat je website perfect aansluit bij je onderneming en je gestelde doelen. Om te zorgen dat je op elk moment het beste uit je website kunnen halen, werken we met een modulaire aanpak en slim maatwerk om snel tot het beste resultaat te komen.

WordPress

In de basis gebruiken we WordPress om je website mee op te bouwen. De motor achter veel websites is erg geschikt om snel doeltreffende websites mee te maken. Er zijn veel modules en functies beschikbaar die we naar onze hand kunnen zetten om zo mooie en complete websites te realiseren. Heb je een andere voorkeur? In overleg is veel mogelijk.

Mobielvriendelijk

Bezoekers van je website zijn altijd onderweg en in beweging. Dus beweegt jouw responsive website met ze mee. Een website die zich niet aanpast aan het apparaat waarop hij bekeken wordt is slecht leesbaar.

Gustaa maakt websites daarom mobile first. Responsive websites passen zich automatisch aan aan bijna elk digitaal device. Zo komt je boodschap op de best passende manier aan bij je bezoekers.

VEELGESTELDE Vragen over technische zaken

Wat is een SSL Certificaat?

Een SSL certificaat is een keurmerk dat je bezoeker laat weten dat een bezoek aan je website veilig is. Het SSL protocol wordt gebruikt om bezoekers via een veilige verbinding toegang te geven tot je website. De bezoeker van je website weet dat je site én bedrijf betrouwbaar zijn.

Een website met SSL certificaat is duidelijk herkenbaar. het webadres dat begint met https:// is voorzien van een SSL certificaat. Wanneer er een actief certificaat aanwezig is, zie je voor het webadres een slotje. Bij uitgebreide certificering geldt dat het slotje groen gekleurd is en dat de naam van de organisatie in de adresbalk getoond wordt.

Het SSL certificaat maakt de bezoeker duidelijk dat de verbinding met jouw website veilig is, en het dataverkeer via beveiligde kanalen verloopt. Een SSL certificaat draagt daardoor bij aan de betrouwbaarheid van je organisatie.

Het SSL certificaat levert ook concrete voordelen op voor je website. Google beloont websites met een SSL certificaat in haar zoekresultaten. Het SSL certificaat wordt in de toekomst mogelijk steeds belangrijker voor Google. Met een SSL Certificaat scoort u dus een bonus in de zoekresultaten van Google.

Wat is een responsive website?

Een responsive website maken, oftewel je website mobielvriendelijk maken, helpt het gebruikersgemak van je website voor je bezoekers te verbeteren. Meer en meer heeft het gebruik van internet zich van de laptop of PC naar de smartphone en tablets verplaatst. Een niet-responsive website werkt niet goed op een smartphone of tablet en doet afbreuk aan de gebruikerservaring. Bezoekers haken dan snel af. Het responsive maken van je website optimaliseert de gebruikerservaring op verschillende apparaten. Jouw nieuwe website mag niet achterblijven, dus maken we die mobielvriendelijk!

Bezoekers van je website zijn altijd onderweg dus beweegt jouw responsive website eenvoudig met ze mee. Alle websites die we maken worden daarom gemaakt vanuit de ‘mobile first’ gedachte. Zo breng je je boodschap op de best passende manier over aan je bezoeker en potentiële klanten.

Hoe word ik beter gevonden in Google?

Zoekmachine optimalisatie, ook wel search engine optimization (SEO) genoemd is een hele reeks aan handelingen en technieken die we aanwenden om te zorgen dat jouw website beter scoort in zoekmachines (lees: Google). Bij zoekmachine optimalisatie gaat het in eerste instantie om de organische, niet betaalde, zoekresultaten. Maar is ook een goede basis voor een gedegen marketingstrategie.

Standaard maken we je website geschikt om zo goed mogelijk te scoren in zoekmachines. We bouwen je website volgens de laatste technieken en methodes en we maken gebruik van bewezen plugins om het optimaliseren voor zoekmachines makkelijker te maken. Zo scoor je hoger in Google. Het optimaliseren van de website techniek is de basis.

Buiten het maken van een geschikte site is ook een gedegen zoekwoord onderzoek en het optimaliseren van je content (beeld en tekst) van groot belang om de slagingskans van je website zoveel mogelijk te vergroten. Zo haalt je website een hoge kwaliteitsscore en stijgt de positie van je website in zoekmachines.

Een website is dus meer dan het laten maken van het technische product. Een goede website is geen product meer, maar een langdurig traject van perfectioneren en optimaliseren. Wil je van je website écht een succes maken in zoekmachines? Dan gaan we samen langdurig aan de slag om de positie van je website in zoekmachines structureel te blijven verbeteren!

Hoe is hosting en onderhoud geregeld?

Om goed de vinger aan de pols van je nieuwe website te kunnen houden verzorgt Gustaa de hosting en het onderhoud van je nieuwe website. We kopen serverruimte voor je website in bij een grote, betrouwbare, internationaal opererende partij met eigen servers in Nederland. Met de grootst mogelijk zorg wordt je website onderhouden en houden we de prestaties in de gaten. Zo blijft je website niet alleen up-to-date maar blijft hij ook snel en soepel werken.

Gustaa zorgt er zo voor dat ook na de live-gang je website en de server soepel en correct blijft functioneren. Aanpassingen aan website of server die nodig zijn om je website in vorm te houden zullen we in overleg op rustige momenten uitvoeren. Overige aanpassingen, zoals inhoudelijke aanpassingen of aanpassingen en uitbreiding van functionaliteit van je website valt buiten de standaard onderhoudsafspraken en worden alleen in overleg met je uitgevoerd. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent!

Maken jullie back-ups van mijn website?

Gustaa maakt automatisch dagelijks back-ups van je WordPress website. Mocht je bij het bijwerken van je website onverhoopt iets verkeerd doen, dan kunnen we daardoor snel ingrijpen en corrigeren. Wanneer het nodig is kunnen we snel een recente versie van je website terugzetten. Zo beperken we schade en downtime.

Het maken van back-ups is ook belangrijk vanwege veiligheidsredenen. WordPress is een veelgebruikt systeem voor websites en is daardoor regelmatig doelwit van hack pogingen. Meestal gebeurd dit via verouderde, of slecht onderhouden sites. Door de software van je website up-to-date te houden en regelmatig back-ups te maken verklein je het risico slachtoffer te worden van kwade bedoelingen van buitenaf.

Hoe zit het met (beveiligings-)updates?

Wanneer je een nieuwe website laat maken, investeer je in een belangrijk communicatie instrument voor je organisatie. Uiteraard wil je lang van die investering blijven genieten en wil je er voor zorgen dat je website een snel en betrouwbaar onderdeel van je bedrijf blijft. Om je website in vorm te houden biedt Gustaa daarom op alle WordPress websites die ze maakt een update service aan.

Met de update service zorgen we ervoor dat met regelmaat updates aan WordPress en geïnstalleerde modules worden uitgevoerd. Hier hoef je zelf dus niets voor te doen. Met de update service blijft je WordPress dus altijd in vorm. Door je website up-to-date te houden verklein je het risico om slachtoffer te worden van hack-pogingen aanzienlijk.

Hoe word ik beter gevonden in Google?Krijg ik hulp in het bijhouden van mijn website?

Het bijwerken van tekst en beeld op je website doe je eenvoudig zelf. Zonder al teveel technische kennis kun je snel aan de slag. Je voegt pagina’s toe, past je teksten aan en schrijft artikelen voor je website. Om je op weg te helpen geven we je een korte uitleg over hoe je CMS werkt. Daarna kun je zelfstandig, zonder tussenkomst van ons uit de voeten.

Je kunt je website dus eenvoudig zelf beheren, maar wat als je er geen tijd voor hebt? Of gewoon geen zin? In overleg kun je met Gustaa afspreken om het onderhouden van je website uit te besteden. Naar het beheren van je website heb je daarna (bijna) geen omkijken meer.

Indien je ervoor kiest het uit te besteden stuur je ons de ruwe informatie. Indien nodig doen we zoekwoordonderzoek en redigeren wij de tekst tot een wervend, samenhangend geheel. We houden bij het schrijven van de tekst rekening met zoekmachine optimalisatie. Vervolgens voegen we de teksten voor je toe aan je website. Zo blijft je website met minimale inspanning actueel.

Is mijn website klaar voor de toekomst?

Een nieuwe website is een belangrijke investering nu én voor de toekomst. We maken onze website op basis van de nieuwste technieken en zorgen ervoor dat hij voldoet aan de eisen van nu.

Het is lastig te voorspellen hoe de toekomst eruit zal zien. Door je website modulair en responsive op te bouwen, kunnen we uitbreiden en aanpassen wanneer je wilt. Door je site up-to-date te houden en regelmatig back-ups van je website te maken ben je zeker van een goed werkende website nu én in de toekomst!

Benieuwd wat Gustaa voor je kan betekenen?

Gustaa is Grafisch ontwerpbureau in Groningen. Voor opdrachtgevers in Groningen en ver daarbuiten ontwerpen visueel aantrekkelijke websites, logo’s, huisstijlen, magazines & brochures, e-mailnieuwsbrieven en ander drukwerk. Ben je benieuwd wat Gustaa voor je kan betekenen? Neem dan nu vrijblijvend contact op!